Ludilo

Dugo nisam znao kako da ti kazem da odes od mene. Kako i cime da te nateram da se jednostavno sklonis, da se vise ne nazivas mojom, da me vise ne smatras svojim. Dugo sam radio lose stvari, prepustao te zivotu, zaboravljao na tebe. Dugo sam u tudjim zagrljajima menjao sve tvoje sto sam godinama i sa sigurnoscu imao samo za sebe, za sat-dva tudje bliskosti, za koju nikad sa sigurnoscu nisam mogao da tvrdim da je samo moja.Nonsalantno se ophodio prema svemu sto imam sa tobom.
A sad, kad sam konacno ostao bez tebe, kad si se konacno sklonila, jedino sta znam je da se pitam ko sam ja bez tebe. Ja vise nemam ni ime ni prezime,ni vreme ni datum. Nemam misao, nemam osecaj. Sem kajanja.
Kajanje je postalo moje ime. A srednje ime mi je budala. Ja citav isijavam kajanje, isijavam nezadovoljstvo, nemir, isijavam potrebu za tobom. Oko mene svi to znaju ali cute. Cute jer znaju da cu ih pojesti ako progovore rec o tebi. Znaju da si tema o kojoj samo ja smem da pricam, sam sa sobom. Niko ne sme da te dira,cak ni recima. Svakome cu jezik iscupati ako te pomene. Moja biserna skoljka u kojoj si cuvala biser samo za mene. Koju sam zgazio i slomio na komadice. Ne brini, niko ti nista ne sme dok sam ja ziv,pazicu na tebe, cuvati od svega i svacega, od sebe najvise. Ugusio bih te zagrljajem.

8 komentara

  1. Kako si dosao do tog stadija da tvrdis da pjesnik nisi dok pokusavas tvrdnju anulirati sa ULJEZOM u pjesnicke vode
    Ti si za promatranje…vjeruj mi
    No dobro…ovo ti je intuitivna istina i ravnjaj se spram iste sa napomenom: Ne trdudi se da da javnosti das ono stonemas jer…jer Ajni nije mjerodavna da ti da ulaznicu za pjesnicku tribinu.Nije! Ona je zahvalna kriticaru pa bio on i zahodski cistac
    Dakle,Ovo te interpretira jer sam tvrdis :
    “>>a bez tebe. Ja vise nemam ni ime ni prezime,ni vreme ni datum. Nemam misao, nemam osecaj<<

Komentariši